Νίκη στα αθλητικά στοιχήματα: 6 κανόνες που πρέπει να ακολουθείτε πάντα!

156 views 8:05 μμ 0 Comments 12 Ιανουαρίου, 2023
Νίκη στα αθλητικά στοιχήματα

Πρόλογος: Η νίκη στο στοίχημα δεν είναι καθόλου εύκολη για έναν λόγο: το σπίτι διατηρεί ένα μαθηματικό πλεονέκτημα που είναι κατά μέσο όρο 5% αλλά μπορεί να φτάσει και το 8%. Για το λόγο αυτό, ορισμένοι κανόνες πρέπει να τηρούνται με πολλή πειθαρχία. Για όσους είναι λιγότερο έμπειροι, μοιραζόμαστε μαζί σας μερικά κόλπα και συμβουλές που μπορούν να σας φανούν πολύ χρήσιμες.

Νίκη στο στοίχημα: αποδόσεις αξίας

Οι bookmakers διατηρούν πάντα ένα μαθηματικό πλεονέκτημα. Οι πιθανότητές μας να κερδίσουμε είναι μικρές και πρέπει να είμαστε καλοί στο να τις εκμεταλλευόμαστε όταν το σπίτι δεν υπολογίζει σωστά και παίρνει λανθασμένες αποδόσεις (που ονομάζονται αποδόσεις αξίας ή στοιχήματα αξίας).

Σχετικά με αυτή τη βασική ιδέα για τον κόσμο του στοιχήματος, αναθέτουμε την ad hoc ενότητα που γράψαμε για τα στοιχήματα αξίας και τα κόλπα που μπορείτε να εφαρμόσετε για να τα εντοπίσετε.

Όταν στοιχηματίζετε με αξία, το μαθηματικό πλεονέκτημα είναι με το μέρος σας και όχι του τραπεζίτη. Είναι ο μόνος τρόπος να κερδίσεις σοβαρά.

Ας ψάξουμε όμως για όσους δεν είναι συνηθισμένοι στο επαγγελματικό στοίχημα για να δώσουμε άλλες χρήσιμες και πολύ απλές συμβουλές.

Value betting: όταν οι αποδόσεις είναι πολύ υψηλότερες από τον μέσο όρο της αγοράς (spread odds)

Πολλοί παίκτες δυσκολεύονται να προσδιορίσουν τις αποδόσεις αξίας, αλλά υπάρχουν δύο κόλπα για να καταλάβετε πότε μια απόδοση έχει δυνατότητες από αυτή την άποψη:

  • γενικά οι πιθανότητες αξίας πρέπει να είναι πολύ υψηλότερες από τον μέσο όρο της αγοράς (σας διαβεβαιώνω ότι είναι αρκετές).
  • όταν οι αποδόσεις είναι υψηλότερες από τη γραμμή Pinnacle, η οποία για επαγγελματίες παίκτες στοιχημάτων, είναι ο στοιχηματιστής που υπολογίζει σχεδόν τέλεια τις αποδόσεις (χάρη εν μέρει στον χειρισμό μεγάλων όγκων) και είναι ασυναγώνιστος μακροπρόθεσμα.

Νίκη στο στοίχημα: ποντάρετε πάντα στις υψηλότερες αποδόσεις της αγοράς

Νίκη στο στοίχημα

Αυτό μπορεί να φαίνεται σαν μια ασήμαντη έννοια, αλλά λίγοι άνθρωποι την εφαρμόζουν στην πραγματικότητα. Οι πιο έξυπνοι παίκτες, από την άλλη, έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς σε πολλές στοιχηματικές εταιρίες και στοιχηματίζουν μόνο όταν οι αποδόσεις είναι βολικές (δηλαδή είναι πολύ υψηλές).

Η χρήση και η συμβουλή συγκριτών αποδόσεων ή υπηρεσιών που σας ενημερώνουν πότε μια απόδοση είναι υψηλότερη από τον ανταγωνισμό είναι ένας καλός τρόπος προσέγγισης του στοιχήματος.

Επιτρέψτε μου να σας δώσω ένα ασήμαντο παράδειγμα: ποντάρετε πάντα με ποντάρισμα 100 ευρώ. Εάν χρησιμοποιείτε συγκρίσεις (όπως το Oddschecker, ένα από τα πιο δημοφιλή) θα βρείτε ότι t, ειδικά όταν ανοίγουν οι αγορές (όταν βγαίνουν οι πιθανότητες) μπορεί να υπάρχουν ενδιαφέρουσες διαφορές.

Οι πιθανότητες μειώνονται κοντά στην έναρξη του αθλητικού γεγονότος, αλλά, στην αρχή, υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές. Και ποντάροντας με απόδοση (δίνω ένα ασήμαντο παράδειγμα) στο 1,40 έναντι ότι στο 1,30 υπάρχει μια αβυσσαλέα διαφορά.

Ας πούμε ότι μαντεύουμε 3 από τα 4 στοιχήματα: στην πρώτη περίπτωση (απόδοση 1,40) θα έχουμε κέρδος 20 ευρώ (ROI 5%), στη δεύτερη περίπτωση θα είχαμε χάσει 10 ευρώ (αρνητική απόδοση επένδυσης -2,5 %). Αυτό είναι ένα ακραίο παράδειγμα, αλλά αυτό που κάνει την ιδέα για τη διαφορά μεταξύ του να είσαι νικητής και ηττημένος στο στοίχημα.

Νίκη στα στοιχήματα: ο συγχρονισμός είναι το παν

Όπως σας είπα νωρίτερα, οι πιθανότητες αλλάζουν από το άνοιγμα έως το κλείσιμο των αγορών. Οι πιο ικανοί και έμπειροι παίκτες, σε αυτή τη μακροπρόθεσμη περίοδο, καταφέρνουν – σε ορισμένες περιπτώσεις – να εντοπίσουν λάθος αποδόσεις (value odds). Αλλά είναι θέμα λίγου χρόνου, μετά αλλάζουν οι πιθανότητες. Κάποιος πρέπει να έχει συγχρονισμό.

Ειδικά στο στάδιο του ανοίγματος, υπάρχει διαφορά μεταξύ των αποδόσεων, οι τιμές είναι συχνά διαφορετικές μεταξύ τους. Και υπάρχουν πιθανότητες που μερικές φορές είναι πολύ μεγαλύτερες από ό,τι θα έπρεπε. Και μάλιστα πέφτουν αμέσως, γιατί οι πιο έμπειροι εντοπίζουν την εγγενή αξία των αποδόσεων και ποντάρουν πολλά χρήματα, σπρώχνοντάς τες προς τα κάτω.

Νίκη στα στοιχήματα: γνωρίζοντας τη διάρκεια ζωής μιας μετοχής, τις πιθανότητες πτώσης

Νίκη στα στοιχήματα

Δεδομένου ότι μια προσφορά μπορεί να αλλάξει ακόμη και σημαντικά (σε ορισμένες σπάνιες περιπτώσεις έως και 40 τοις εκατό) από το άνοιγμα έως το κλείσιμο λόγω των τόμων που συλλέγονται, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τη διάρκεια ζωής μιας προσφοράς: εάν έχει αυξηθεί, τότε θα υπάρχουν λιγότερες πιθανότητες της νίκης (υπάρχουν κακοί όγκοι που ταιριάζουν), αν πέσει (πέσει) με διακύμανση πάνω από 20 τοις εκατό, πρέπει να αναλύσετε καλά τους λόγους, τα αίτια (τραυματισμοί κ.λπ.) επειδή τα χρήματα έχουν χυθεί σε όλο αυτό το σημάδι.

Μερικές φορές είναι απλώς μια κερδοσκοπία των αγορών, αλλά σε πολλές περιπτώσεις, υπάρχει πραγματικός λόγος για τον οποίο η μετοχή έπεσε και ώθησε τους παίκτες να βάλουν μαζικά πολλά χρήματα σε αυτό το αποτέλεσμα.

Νίκη στα στοιχήματα: ποτέ μην στοιχηματίζετε σε πολλά προγράμματα, ναι σε μονά

Σας έχουμε εξηγήσει -επιστημονικά- γιατί το να στοιχηματίζετε σε πολλά γεγονότα σε πολλαπλά στοιχηματικά δελτία είναι λάθος. Το πλεονέκτημα σπιτιών πολλαπλασιάζεται και καθίσταται αδύνατο για τον παίκτη, μακροπρόθεσμα, να είναι νικητής.

Ο μόνος θεωρητικός τρόπος για να κερδίσετε με πολλαπλάσια είναι να εισάγετε μόνο αποδόσεις αξίας, αλλά δεν είναι καθόλου απλό, να βρείτε τουλάχιστον 2 λανθασμένες αποδόσεις από τον ίδιο στοιχηματισμό, ταυτόχρονα.

Αλλά πιστέψτε μας, τα μαθηματικά δεν είναι άποψη: αν ποντάρετε σε πολλαπλάσια, το πλεονέκτημα του σπιτιού μπορεί να είναι έως και 30% υψηλότερο από τις πραγματικές αποδόσεις (δηλαδή, θα πληρωθείτε πολύ λιγότερο από το ρίσκο σας).

Κερδίζοντας στο στοίχημα μακροπρόθεσμα: σεβαστείτε το bankroll σας, να είστε υπεύθυνοι

Το κλειδί, όπως και στο πόκερ, είναι να μην βάλετε ποτέ ολόκληρο τον προϋπολογισμό σας στη γραμμή για μερικά στοιχήματα, αλλά να διαχειριστείτε το bankroll σας έξυπνα και υπεύθυνα.

Γενικά, οι επαγγελματίες κατανέμουν έναν κίνδυνο για κάθε μεμονωμένο στοίχημα που ισούται με ένα ποσοστό του προϋπολογισμού τους που κυμαίνεται από 1 έως 5 τοις εκατό ανάλογα με το στοίχημα και πολλούς άλλους παράγοντες.

Ο μόνος τρόπος για να είστε πραγματικά επιτυχημένοι στο στοίχημα είναι να διαχειρίζεστε καλά τα χρήματά σας και να είστε υπεύθυνοι, χρησιμοποιώντας το κεφάλι σας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *